Over de Talentenklassen

Home / Over de Talentenklassen

Over de Talentenklassen

In de Circle of Talent kunnen kinderen en jongeren uit heel Meierijstad hun creativiteit en talent ontdekken en ontwikkelen van de Breedtekunst in het primair en voortgezet onderwijs, via Talentenklassen in de vrije tijd, naar de topkunst (kunst)vakopleidingen. Binnen de kunstdisciplines worden in de vrije tijd, in samenwerking met partners, verschillende Talentenklassen opgezet. De ontwikkeltrajecten zijn verschillend en worden op maat ingericht; individueel, groepsgewijs, workshops, masterclasses of extra lessen

Talentenklas Muziek

  • CHV Academy

In de Talentenklas Muziek krijgen jonge muziektalenten de kans en de ruimte om hun muzikale kennis, vaardigheden en ambities verder te ontwikkelen. Of het nu gaat om workshops, masterclasses, extra lessen of een ander instrument als bijvak: elk deelnemend talent kan zelf zijn of haar muzikale route uitstippelen in de Talentenklas Muziek. Uiteraard met begeleiding en coaching van professionele mentoren van CHV Academy. Daarnaast biedt CHV Academy een podium en zichtbaarheid door optredens te verzorgen op festivals, events et cetera.

Talentenklas Dans

  • CHV Academy

    CHV Academy

In de Talentenklas Dans krijgen jonge danstalenten (14 tot en met 20 jaar) uit heel Meierijstad de kans om zich nog verder te ontwikkelen, onder begeleiding van verschillende dansprofessionals en choreografen. Ze leren hoe ze hun danstechniek verder kunnen ontwikkelen, ze ontdekken nieuwe stijlen én ze leren hoe ze zichzelf presenteren op een podium. De danstalenten blijven bij de eigen dansschool op les en komen één keer in de drie weken naar de dansstudio op de Noordkade om training en workshops te volgen van diverse dansprofessionals.

 

Talentenklas Design

  • CHV Academy

    CHV Academy

De Talentenklas Design is in samenwerking met Design Academy Eindhoven opgezet. Dit programma biedt jongeren van 14 t/m 17 jaar uit Meierijstad de mogelijkheid om een schooljaar-traject te volgen. De jongeren komen twaalf dagdelen in een schooljaar naar de Noordkade in Veghel. Hier krijgen zij, onder begeleiding van de professionals van Design Academy Eindhoven en CHV Academy workshops om zich te ontwikkelen in de vakken design, beeldende kunste en ambacht. Op de Noordkade beschikken we over goed uitgeruste werkplaatsen en ateliers, zoals een ambachtelijke siersmederij, een edelsmederij, fotostudio met doka en een keramiekwerkplaats met unieke zoutoven. 

Talentenklas Theater

  • CHV Academy

    CHV Academy

In de nieuwe Talentenklas Theater krijg jij als jong talent de mogelijkheid om je persoonlijkheid en eigenheid in het theater te ontwikkelen en vorm te geven. Ontdek waar je goed in bent en wat jij leuk vindt. Leer vol zelfvertrouwen op het podium te staan. Je wordt door
verschillende professionals uit het theatervak gecoacht in acteren, stemgebruik, het fysieke spel, maar bijvoorbeeld ook schrijven en theater maken. Een schooljaar-traject met 12 inspirerende workshops van elk 2 uur, op zondag (10.30 - 12.30 uur), op de Noordkade in Veghel.