Kick Arts! op het voortgezet onderwijs

Home / Kick Arts! op het voortgezet onderwijs

Let's Kick some Art!

Inschrijven voor Kick Arts!
 

Zit je op het Fioretti College, het Zwijsen College of het Elde College en wil je graag meer doen met je creativiteit? Schrijf je dan in voor de creatieve workshops van Kick Arts!. Bij Kick Arts! kan alles en moet niets. Je gaat samen met andere leerlingen die zich hebben opgegeven aan de slag met o.a. design, muziek, theater, en nieuwe media. Je hoeft geen creatief talent te hebben om mee te doen, we gaan juist jouw creatieve talenten ontdekken! Daarom mag je bij Kick Arts! zelf bepalen wat je gaat doen en wat je gaat leren. 

Hoe zien de workshops van Kick Arts! er uit?
In de eerste workshops beleef je van alles en ontdek je wat kunst en cultuur allemaal te bieden heeft. De Kick Arts! coaches dagen je uit binnen verschillende disciplines, zodat jij kunt ervaren wat je het leukste vindt om te doen en waar je interesse ligt. 

Als je ergens enthousiast van bent geworden of een heel ander eigen idee hebt gekregen van wat je wil gaan doen gaan we daar gezamenlijk mee aan de slag. Tijdens de workshops werken we het idee samen uit en ontdekken wat, wie en hoe je jouw plan kan realiseren. 

Wat, waar en wanneer?
Kick Arts! bestaat uit circa 30 workshops en start na de herfstvakantie. De workshops duren per keer 90 minuten en vinden op donderdagmiddag na schooltijd plaats. Deelname aan Kick Arts! kost helemaal niets. 

Wat anderen zeggen over Kick Arts:
“Het is gezellig en als je iets wilt doen, dan probeer je het voor elkaar te krijgen met elkaar!”
“Je kunt jezelf zijn in een leuke omgeving en je leert nieuwe mensen kennen.”
“Alle workshops zijn leuk op hun eigen manier, en samen is het nooit saai”

Wil jij ook lekker creatief aan de slag? Schrijf je dan via onderstaand formulier in voor Kick Arts!
Twijfel je nog? Voor vragen kun je bij ons terecht via info@chvacademy.nl. 

Kick Arts! is onderdeel van CHV Academy, Circle of Talent. Heb jij je creatieve talent al ontdekt en wil je na je middelbare school een kunstvakopleiding gaan volgen? Kijk dan eens naar onze Talentenklassen


 

 

Algemene informatie over Kick Arts!

Kick Arts! is hét naschoolse programma waar leerlingen van het Fioretti College, Zwijsen College en Elde College onder begeleiding van een kunstprofessional hun creatieve talenten kunnen ontdekken. Een jaar lang bieden we gratis workshops aan op het gebied van dans, theater, nieuwe media, muziek en beeldende kunst. 

Gedurende het schooljaar volgen leerlingen circa 30 workshops. In de eerste workshops wordt er kennis gemaakt met verschillende kunstdisciplines. Zo ontdekken de leerlingen wat ze leuk vinden om te doen of waar ze meer van willen weten. Vervolgens wordt er gewerkt aan een persoonlijk leertraject op basis van de voorkeuren van de leerlingen. Vanuit ieders persoonlijke talent werken de leerlingen aan een gezamenlijk werk. Hoe dat eruit komt te zien, is geheel aan de leerlingen zelf! 

Deelname aan Kick Arts! draagt niet alleen bij aan het ontdekken van de creatieve talenten, maar ook aan de ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden zoals zelfvertrouwen, probleemoplossend vermogen en samenwerken. Het Fioretti College, het Zwijsen College en het Elde College hebben kunst & cultuur hoog in het vaandel staan en vinden educatie op deze gebieden een grote meerwaarde voor hun leerlingen. De workshops van Kick Arts! worden naschools verzorgd en er komen kunstdisciplines en methodes aan bod waar op school soms geen ruimte voor is of waarvoor er geen apparatuur en materialen voor aanwezig zijn. De aanwezige CHV Academy kunstprofessional kan alles vertellen over de beoefening van het vak in de praktijk. 

De nieuwe editie van Kick Arts! start na de herfstvakantie.

Via de CHV Academy, Circle of Talent kunnen kinderen en jongeren uit het basis- en voortgezet onderwijs hun creativiteit en artistieke talenten ontwikkelen door middel van structureel kunstonderwijs gegeven door kunstprofessionals. Via de zogenaamde Talentenklassen in de vrije tijd kunnen zij zich daarnaast voorbereiden op kunst- en vakopleidingen in het beroepsonderwijs en het hoger onderwijs. Meer weten over de Talentklassen? Klik hier >