Ambassadeurs

Home / Ambassadeurs

Eric Vloeimans

 • CHV Academy

  CHV Academy

“Muziek is een heel directe vorm van kunst waardoor je echt volledig in het nu bent, als ik een probleem heb in mijn leven dan denk ik daar niet aan als ik speel. Dan is het weg, je bent helemaal in het nu. Hoe mooi is dat?” 

Eric Vloeimans is een improviserend trompettist en componist die de term ‘jazz’ voor zijn muziek te beperkend vindt. Zijn werk wordt gekenmerkt door een melodische en lyrische kracht, en een karakteristiek, individueel geluid dat in de meer ingetogen stukken fluwelig of fluisterend wordt genoemd. Zijn motto is: ‘Ik maak muziek voor miljoenen, maar die heb ik nog niet allemaal bereikt’. Hij geeft daarbij echter nooit toe aan de smaak van het grote publiek, en blijft altijd zichzelf.
Vloeimans studeerde aan het Rotterdams Conservatorium; aanvankelijk klassiek trompet, later op de jazzopleiding. In de Verenigde Staten volgde hij lessen bij Donald Byrd en maakte hij deel uit van de bigbands van Frank Foster en Mercer Ellington.

Begin jaren ’90 wordt Vloeimans gerekend tot een generatie jonge musici die bebop combineert met invloeden uit de rock en de typisch Nederlandse vrije improvisatie, maar al gauw ontwikkelt hij zijn eigen onmiskenbare geluid en stijl. Hij leidt vanaf het begin een eigen kwartet en maakt hiermee zijn plaatdebuut in 1991 (No Realistics). In 2006 wordt deze groep opgevolgd door het kamerjazztrio Fugimundi (met pianist Harmen Fraanje en gitarist Anton Goudsmit).
Vanaf 2007 is de trompettist zeer actief met zijn elektrische band Gatecrash, waarin funk- en rockelementen doorklinken (met Jeroen van Vliet op keyboards, Gulli Gudmundsson op basgitaar en Jasper van Hulten op drums). Het wordt vaak Vloeimans’ persoonlijke versie van ‘electric Miles’ genoemd. Daarnaast blijft hij andere projecten ontplooien, zoals de groep Oliver’s Cinema, met accordeonist Tuur Florizoone en cellist Jörg Brinkmann, waarmee hij ‘soundtracks voor imaginaire films’ maakt. Hij treedt ook regelmatig in duoverband op met de Duitse pianist Florian Weber, met wie hij in 2011 de cd Live at the Concertgebouw uitbracht.

Maaike Widdershoven

 • CHV Academy

  CHV Academy

“Ik geef leerlingen vier jaar les en die komen dan bij mij als een soort muisje die dan zeggen ‘ik wil les’. Dan ben je de eerste twee jaar bezig om vertrouwen te scheppen en een veilige omgeving te maken en in een keer zie je een knop omgaan dat je denkt, wat is er nou gebeurd? Dan zie je ineens die ontwikkeling gaan en dan denk je ‘dit is waar je het voor doet’ en als ze dat eenmaal voelen, dat ze iets kunnen met hun verbeelding dan gaat dat een eigen leven leiden en dat blijft je hele leven bij je.”

Beroepsmatig was ze enkele jaren voordat zij examen deed reeds met haar zangcarrière begonnen in het ensemble van de Musical “The Phantom of the Opera”. In oktober 1994 kreeg ze de hoofdrol van Christine, die ze meer dan 300 maal, tot augustus 1996 speelde. De maand daarna startte zij in “West Side Story” in de rol van Maria. Tot eind maart 1998 waren de schouwburgen in Nederland en België avond aan avond uitverkocht. Vervolgens vierde Maaike triomfen in de rol van Hodel in de musical “Anatevka”, als Elisabeth in de musical “Elisabeth” en als Joke in de oorspronkelijk Nederlandse musical “Rex”. Na een korte rustperiode deed Maaike mee aan Musicals In Ahoy. 7 voorstellingen voor een publiek van per keer 7000 mensen!! Vervolgens stond Maaike anderhalf jaar lang als de non/gouvernante Maria in “The Sound of Music”. Voor deze rol ontving zij de prestigieuze John Kraaykamp Musical Award 2003 voor de beste vrouwelijke hoofdrol. In het voorjaar 2004 ging ze meteen door naar “Musicals in Concert 2”. Samen met Danny de Munk, Mariska van Kolck, Joost de Jong en Nurlaila Karim

Maaike heeft een enorme liefde voor theatermaken en alle ideëen die in haar hoofd zitten te ontwikkelen. Als solist, maar vaker nog met meerdere zangers. Al een tijd terug is bijvoorbeeld “Pluche & Pikketanis” ontstaan, een mooi en humoristisch Nederlandstalig programma wat ze samen doet met accordeonist/pianist Rob Stoop. Voor allerlei spetterende evenementen is ze samen met Sebastiano Zafarana “More than Music” Waarin stevige popnummers de hoofdrol spelen eventueel aangevuld met danseressen. En nu sinds kort een aantal fantastische projecten erbij: “The Cherries” waarin Karen Levin, Yolanda Germain en Maaike de sterren van de hemel zingen in veertiger jaren swing repertoire zoals The Andrewsisters. Volledig in stijl met choreo’s erbij. 

De veelzijdigheid van Maaike toont zich ook in concerten met orkest. Zo is ze een veelgevraagd zangeres op bedrijfsevenementen, kerstshows, lustrums met een programma waarin klassiek repertoire hand in hand gaat met musical, pop en kleinkunst. Ook geeft Maaike veel koffieconcerten in theaters en op kastelen oa. Die zijn op aanvraag en u kan kiezen uit *onderhoudend klassiek, waarin Maaike prachtige klassieke stukken zingt met anekdotes over de stukken zelf en/of uit haar eigen leven gegrepen.

Wilma Bierens

 • CHV Academy

  CHV Academy

“Hoe persoonlijker, hoe echter, hoe beter, dus die puurheid van de artiest zelf die moet je kunnen etaleren. Het gaat niet alleen om talent ontdekken maar een algehele ontwikkeling bij de mens als je jong leert om creatief bezig te zijn”

Wilma Bierens is geboren in Maastricht. Op 8-jarige leeftijd werd haar unieke sopraanstem ontdekt. Wilma studeerde aan het conservatorium in haar geboortestad bij Mya Besselink en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Ze behaalde het DM- en UM-Diploma en het operaklas-diploma Summa Cum Laude. Meteen na haar studie ontving zij de Edmond Hustinx-prijs en won ze de tweede prijs op het Cristina Deutekom Concours. Wilma werd in die tijd gecoacht door Mya Besselink, die haar de kunst van het expressieve zingen leerde. Ook heeft zij intensieve lessen gevolgd bij operazangeres Cristina Deutekom, bij Nelly Miricioiu en bij zangpedagoge Gemma Visser. Momenteel wordt Wilma gecoacht door Brian Masuda. In 1995 nam Wilma deel aan de IVC masterclass van Christa Ludwig in ’s-Hertogenbosch en werd zij als enige Nederlandse uitverkoren voor deelname aan het finaleconcert.

Wilma heeft zowel in binnen- als in buitenland mooie hoofdrollen in opera en operette op haar naam staan. Ook heeft Wilma een uitgebreid repertoire opgebouwd op het gebied van oratorium en lied. Ze heeft hoofdrollen gezongen bij De Hoofdstad Operette, een gezelschap dat door heel Nederland operette-producties en concerten op het podium bracht.  Verder heeft Wilma gezongen in producties van onder meer de Reisopera en Opera Zuid. Daarnaast treedt ze regelmatig op met bekende koren, zoals de Mastreechter Staar en het Westlands Mannenkoor. Met deze bekende mannenkoren heeft ze ook albums opgenomen. In 1998 maakte Wilma samen met het bekende koor de Mastreechter Staar haar opwachting tijdens de opening van de Europese Centrale Bank in Frankfurt. Dit optreden werd bijgewoond door tal van Europese presidenten en werd bovendien wereldwijd uitgezonden.

De laatste jaren heeft ook de intimiteit van kamermuziek haar hart gestolen. Het romantische repertoire heeft haar voorkeur, omdat dit aansluit op haar gevoel voor expressie. Maar ook het moderne repertoire heeft haar aandacht. Wilma trad regelmatig op in verschillende kamermuziekensembles, o.a. met klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer en pianist Hans Eijsackers, waarmee zij de romantische CD ‘Innenleben’ heeft opgenomen. Met het vrouwenensemble Fuego Latino heeft zij de zeer succesvolle CD ‘Fuego Latino’ uitgebracht. Samen met tenor Arnold Bezuyen en pianist Hans Eijsackers heeft ze de CD ‘Richard Strauss Lieder’ opgenomen en samen met het Stravinsky ensemble o.l.v. Walter Althammer de CD ‘Igor Stravinsky’.

Kiki van Eijk

 • CHV Academy

  CHV Academy

“Kinderen tussen de 14 en 17 jaar, dat is echt de leeftijd waarbij je gaat ontdekken wat je interessant vindt en je eigen identiteit gaat ontdekken en dat is echt een hele belangrijke fase in je ontwikkeling en dat is precies waar je die creativiteit kan gaan prikkelen.“

Kiki groeit op in Tegelen, een kleine stad in Nederland. Ze bracht haar jeugd door omringd en gevuld met natuur, dagdromen en tekenen.

Vandaag de dag is ze een van de meest gevestigde namen van Nederlands design. Ze studeerde aan de Design Academy Eindhoven waar ze haar toekomstige partner, Joost van Bleiswijk, ontmoet. Geïnspireerd door een kinderlijke bewondering en de kleinste details van het dagelijks leven. Kiki’s wereld is grillig en kleurrijk, lyrisch en persoonlijk maar toch verfijnd door een rigoreuze aandacht en vakkundig vakmanschap. Sinds het oprichten van haar studio in 2000, gevolgd door haar Cum Laude afstuderen van de Design Academy Eindhoven, heeft van Eijk een uniek scala van werk geproduceerd wat varieert van meubilair design tot textiel tot experimentele kunst installaties en werk op papier.

Haar autonome sculpturen zijn geëxposeerd in musea en gallerijen in steden wereldwijd zoals Londen, Parijs, Milan, New York, Tokyo en Rome.

Haar samenwerkingen bevatten merken zoals Hermès, Google, Saint-Louis, Cor Unum, Bisazza, Häagen-Dazs, Serax, Bernhardt Design and Nodus. In recent years she has collaborated with companies and institutions like Coachella, Studio Edelkoort Paris, Audax Textile Museum, Zuiderzee Museum, Noord Brabants Museum, Design Academy Eindhoven, Venice Projects, Rijksmuseum, Centraal Museum Utrecht en verzamelaars.

Cas Beekmans

 • CHV Academy

  CHV Academy

"Andere laten genieten van dans dat is mijn doel. Het is zo mooi om te zien als je aan een vaste dansgroep les geeft dat ze na elke les een beetje beter worden en dat ze de choreografie steeds beter kennen. Ook is het bijzonder om te zien als ze hun emotie erin kunnen stoppen. Ik word blij als ze voldaan naar huis gaan met een lach op het gezicht, dat is waar ik het voor doe!"

Cas Beekmans, ambassadeur Talentenklas Dans. Vanaf zijn vierde al begonnen met jazz ballet en daar is snel klassiek ballet bij gekomen. Naarmate hij ouder werdt kwam hij hobbymatig in aanraking met diverse dansstijlen. In 2019 kwam hij erachter dat hij meerdere opleidingen kon volgen waardoor hij van zijn hobby zijn beroep kon maken. Vervolgens is hij afgestudeerd van de Utrechtse Dansacademie waar hij zichzelf flink heeft kunnen ontwikkelen en ontplooien en begint nu net aan een nieuwe uitdaging; de opleiding Dansdocent aan Codarts Rotterdam. Naast deze studies geeft hij les aan verschillende dansgroepen en hoopt na zijn studie zijn steentje bij te dragen aan de danswereld als docent, in de vorm van uitvoerend werk en talentontwikkeling.

Herman Molenaar

 • CHV Academy

  CHV Academy

Herman Molenaar vervulde tot januari 2022 bijna 15 jaar de functie van Managing Director en CFO van Vanderlande Industries. Op dit moment vervult hij meerdere advies- en bestuursfuncties in het bedrijfsleven. Zo is hij onder meer voorzitter van Platform Ondernemend Meierijstad.

“De kwaliteit van het onderwijs is HET  fundament onder onze gezamenlijke en individuele welvaart en welzijn. Recent heb ik weer kunnen ervaren wat muziek de jeugd brengt in hun ontwikkeling. Kennis, zelfvertrouwen, de kunst van het samenwerken en heel veel plezier. Geweldig en wat ben ik stiekem jaloers op deze kinderen. Zelf heb ik dat nooit aangeboden gekregen en pas op (te) latere leeftijd de waarde van muziek maken kunnen ervaren.’