Nieuws

Home / Nieuws

Onderwijs en CHV Academy verlengen samenwerking!

  • CHV Academy

    CHV Academy

PERSBERICHT

Onderwijs en CHV Academy in gemeente Meierijstad verlengen samenwerking!

Een blijvende investering in de creatieve talentontwikkeling van alle kinderen en jongeren.

Dinsdag 7 mei werd er een feestje gevierd op basisschool ’t Ven in Veghel. De vier organisaties voor het basisonderwijs, Verdi, Hub Noord-Brabant, Skopos en SAAM* én de drie scholen voor voortgezet onderwijs, het Zwijsen, Fioretti en Elde College in gemeente Meierijstad tekenden de samenwerkingsovereenkomsten voor verlenging van de afspraken met CHV Academy, Circle of Talent.

In oktober 2017 is CHV Academy uit de startblokken gekomen en inmiddels is dit unieke en zeer succesvolle samenwerkingsverband tussen onderwijs, bedrijfsleven en de gemeente niet meer weg te denken uit gemeente Meierijstad. Door middel van structureel professioneel kunstonderwijs, met muziek, dans, theater en beeldende kunst, krijgen alle kinderen en jongeren de kans om hun creatieve talenten te ontdekken en ontwikkelen. Dankzij de investeringen van alle partners worden er wekelijkse kunstlessen gegeven in de groepen 4 t/m 7 op alle 34 basisscholen inclusief speciaal onderwijs, kunnen de jongeren op het voortgezet onderwijs deelnemen aan het Kick Arts! programma, zijn er talentenklassen in alle kunstdisciplines waar kinderen en jongeren uit heel Meierijstad gratis aan deel kunnen nemen én worden jongeren begeleid en gecoacht naar een (kunst)vakopleiding. Zo investeren we in de creatieve volwassenen die in de toekomst het verschil gaan maken in onze gemeenschap.

Directeur Barbara Brouwer van CHV Academy: “Fantastisch dat het voltallige onderwijs in Meierijstad het partnership en daarmee hun investering verduurzaamt. Natuurlijk moest dat ook even gevierd worden met de kinderen in een kunstles van CHV Academy, want het gaat natuurlijk om hén!”