Nieuws

Home / Nieuws

Donateurs investeren in CHV Academy, Circle of Talent

Samenwerkingen verlengd en nieuwe donateurs sluiten aan
  • CHV Academy donateurs 2022

  • CHV Academy partnermeeting Ahrend

  • CHV Academy partnermeeting Ahrend_3

Op dinsdag 8 maart j.l. vond er bij Ahrend in Sint-Oedenrode een feestelijke partnermeeting plaats van CHV Academy, Circle of Talent. Tijdens de bijeenkomst zetten bestaande én nieuwe donateurs symbolisch hun handtekening ter bekrachtiging van de samenwerking en de blijvende investering in de creatieve talentontwikkeling van alle kinderen en jongeren in gemeente Meierijstad.

Voormalig Managing Director en CFO van Vanderlande Industries Herman Moolenaar sluit zich aan als kersverse ambassadeur bij CHV Academy: " De kwaliteit van het onderwijs is HET fundament onder onze gezamenlijke en individuele welvaart en welzijn. Recent heb ik weer kunnen ervaren wat muziek de jeugd brengt in hun ontwikkeling. Kennis, zelfvertrouwen, de kunst van het samenwerken en heel veel plezier. Geweldig en wat ben ik stiekem jaloers op deze kinderen. Zelf heb ik dat nooit aangeboden gekregen en pas op (te) latere leeftijd de waarde van muziek maken kunnen ervaren.’

2017: startschot CHV Academy
In oktober 2017 gaven CHV Academy-ambassadeur Frits van Eerd (topman van Jumbo Supermarkten) en cultuurwethouder Menno Roozendaal het startschot voor CHV Academy, Circle of Talent. Nu, bijna 5 jaar later, krijgen meer dan 3.600 kinderen in 173 klassen op alle 34 basisscholen in Meierijstad elke week kunstles van een kunstvakdocent. Verder zijn er speciale Kick Arts-lessen gestart voor leerlingen in het middelbaar onderwijs en kunnen jongeren zich verder ontwikkelen in talentenklassen voor dans, muziek en design en beeldend. Zo worden er mooie stappen gezet in alle fasen van de Circle of Talent. 

Toekomstbestendig: dankzij partners
Dankzij de (blijvende) investeringen van alle partners (ondernemers/donateurs, gemeente en onderwijs) is CHV Academy, Circle of Talent toekomstbestendig en is dit unieke samenwerkingsverband niet meer weg te denken uit Meierijstad. Inmiddels zijn andere gemeenten in Brabant volop geïnspireerd aan de slag gegaan om lokaal met partners een eigen Circle of Talent te bouwen.

Interesse om aan te sluiten als donateur? Neem voor een afspraak contact op met Barbara Brouwer via info@chvacademy.nl. CHV Academy, Circle of Talent Meierijstad is een initiatief van Phoenix Cultuur.