Nieuws

Home / Nieuws

CHV Academy en Design Academy Eindhoven zoeken nieuw talent

  • Talentenklas-Design

    Kiki van Eijk, internationaal designer en ambassadeur van CHV Academy, Circle of Talent

CHV Academy, Circle of Talent en Design Academy Eindhoven starten in het nieuwe schooljaar 2022-2023 met de tweede editie van de Talentenklas Design. Creatieve jongeren tussen 14 en 17 jaar uit Meierijstad kunnen zich nu aanmelden voor de kick-off op zaterdag 25 juni aanstaande.

Creatief talent ontwikkelen
De Talentenklas Design is dé uitgelezen kans voor creatieve en getalenteerde jongeren om zich verder te ontwikkelen op het gebied van design, beeldend en ambacht. Hierin worden zij begeleid door professionele kunstenaars zoals onder andere Pierre Cops en (internationaal) bekende designers zoals Kiki van Eijk en Floris Hovers. Deelnemers aan de Talentenklas krijgen gedurende het schooljaar 11 inspirerende workshops. Dit houdt in dat zij een keer per maand, op zaterdag van 09.30 – 12.30 uur, aan de slag gaan in de werkplaatsen en ateliers van CHV Academy op de Noordkade in Veghel. Ze maken kennis met diverse materialen en technieken en ontdekken zo hun talenten en interesses.

Kick-off en toelating 
De toelating voor de Talentenklas Design start met een kick-off op zaterdag 25 juni aanstaande. De kick-off, onder leiding van Kiki van Eijk (designer en CHV Academy ambassadeur), bestaat uit een informatiemoment, een workshop en een kort motivatiegesprek. Op basis van de bevindingen tijdens de kick-off wordt bepaald of de jongere wordt toegelaten tot de Talentenklas. Jongeren kunnen zich tot 17 juni aanstaande aanmelden door een mail met naam, geboortedatum, woonplaats, telefoonnummer en korte motivatie te sturen naar info@chvacademy.nl. Deelname aan de Talentenklas Design is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door de partners uit het bedrijfsleven en de gemeente Meierijstad.

Talentontwikkelingsprogramma
De Talentenklas Design is een onderdeel van het talentontwikkelingsprogramma van CHV Academy, Circle of Talent en wordt gerealiseerd in samenwerking met Design Academy Eindhoven. In de Circle of Talent kunnen kinderen en jongeren door middel van professioneel kunstonderwijs hun talenten ontwikkelen via de Breedtekunst (het primair en voortgezet onderwijs) en Talentklassen in de vrije tijd naar de Topkunst (kunstvakopleidingen). CHV Academy, Circle of Talent is een initiatief van Phoenix Cultuur Meierijstad.

Klik hieronder op het PDF-icoontje om de flyer te downloaden (delen = ja graag!) en klik hier voor meer informatie over de Talentenklas Design >>