Loading...

Nieuws

Nieuws / Nieuws

Undercover Date: een eindexamen-theaterproductie

  • CHV Academy

Stage lopen op een theaterafdeling én daarnaast een eigen theaterwerkplaatsproductie op mogen zetten als eindexamenopdracht. Maike Cornelissen kreeg deze kans het afgelopen jaar via het talentontwikkelingsprogramma van CHV Academy, Circle of Talent. Haar eindexamenproductie, die ze samen met theatertalent Jorine Ogay produceerde, wordt op 10 oktober aanstaande tweemaal voor publiek gespeeld op de Noordkade in Veghel.
 
Undercover Date: Een moderne geheime missie
Goede dates, slechte dates. Via Tinder vind je ze allemaal. Maar wat doe je als je een gezochte crimineel tegen komt? Amy en Eva zijn undercover agenten bij de politie. Tijdens een meidenavond haalt Amy Eva over om ‘op Tinder te gaan’. Die avond zien ze via de dating-app een jongen die wordt verdacht van de overval op een juwelierszaak. Ze besluiten Amy’s profiel te veranderen, zodat de verdachte toehapt. Het werkt en ze spreken af. Tijdens de date probeert Amy te achterhalen of hij daadwerkelijk de dader is. Eva kruipt in haar rol als ober om de situatie in de gaten te houden. Lukt het ze zonder ontdekt te worden?
 
Theaterwerkplaatsproductie
Maike Cornelissen (24 jaar, uit Langenboom) is onlangs afgestudeerd aan de opleiding Acteur Theater op het Rijn IJssel te Arnhem. Begin dit jaar startte ze met haar eindstage bij docente, theatermaker en regisseuse Lilian van Overbeek bij Phoenix Cultuur. Maike wilde zich graag meer verdiepen in het ‘regie’ aspect en bij Lilian kreeg ze de mogelijkheid een eigen theaterwerkplaatsproductie op te zetten. De stage en de productie is opgenomen in het talentontwikkelingsprogramma van CHV Academy, Circle of Talent en kon daardoor kosteloos worden aangeboden aan Maike en de spelers die meewerkten aan het stuk. Het resultaat: Undercover date, een kort theaterstuk dat wordt geregisseerd door Maike en is geschreven door Jorine Ogay, acteertalent en theatercursist bij Phoenix Cultuur. De cast bestaat uit drie jonge spelers in de leeftijd van 12 tot 15 jaar: Yente Verweij, Lidia van der Linden en Cas van der Linden.
 
Undercover Date wordt op zaterdag 10 oktober tweemaal gespeeld voor publiek: om 19.00 uur en om 20.30 uur, in de Theaterstudio op de Noordkade in Veghel. De voorstelling duurt circa 30 minuten en de toegang is gratis. In verband met de huidige maatregelen, zijn er slechts 12 plaatsen beschikbaar voor volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar. Voor kinderen t/m 13 jaar geldt er geen beperkte toegang. Vooraf reserveren is noodzakelijk en kan door een mail te sturen naar reserveren@phoenixcultuur.nl. Gelieve hierin aan te geven met hoeveel volwassenen en kinderen u wenst te komen.

CHV ACADEMY

Verlengde Noordkade 10-12
5462 EH Veghel
Tel: (0413) 78 2010
info@chvacademy.nl


CHV Academy, Circle of Talent
is een initiatief van
Phoenix Cultuur

Nieuwsbrief ontvangen?