Loading...

Nieuws

Nieuws / Nieuws

Geannuleerd: Dag van de Toekomstmuziek 2020

  • Dag van de Toekomstmuziek 2020

    Dag van de Toekomstmuziek 2020

Helaas moesten we de Dag van de Toekomstmuziek, die gepland stond op zondag 22 maart, afgelasten. Met onze partner het Prinses Christina Concours zijn we in overleg of we eventueel nog dit schooljaar (en anders volgend schooljaar) opnieuw een mooi muziekevenement kunnen organiseren. Ook de Classic Express, hun mooie mobiele concertzaal, zal op een ander moment naar de Noordkade afreizen, zodat schoolkinderen en andere gasten de bijzondere concertjes alsnog kunnen bijwonen. 

Na het succes van vorig jaar slaan de Brabantse Bond van Muziekverenigingen, het Prinses Christina Concours en CHV Academy, Circle of Talent opnieuw de handen ineen. Gezamenlijk organiseren zij de tweede Dag van de Toekomstmuziek op zondag 22 maart van 13.15 tot 20.30 uur, op CHV Noordkade in Veghel. Een dag vol van muziek, kennisuitwisseling en ontmoeting met als centraal thema: hoe zorgen we ervoor dat kinderen en jongeren muziek (blijven) maken. Extra thema voor deze tweede editie: Vakmanschap. Vakmanschap van docenten, bij kinderen, bestuurders, jongeren en muzikanten. 

Congres met workshops muzikale toekomst
De dag staat in het teken van de toekomst van het Brabantse muziekleven. In de middag wordt er een congres georganiseerd over de muzikale toekomst van de provincie met als thema Vakmanschap. Tijdens het congres kunnen er, na een inspirerende Keynote van Suzan Lutke, workshops worden gevolgd en is er volop ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Het doel van deze dag is dan ook om muzikale organisaties, verenigingen, docenten, (jonge) muzikanten, deskundigen en andere belanghebbenden samen te brengen, om elkaar te inspireren en van elkaar te leren. Het hele programma is inmiddels bekend en staat gepubliceerd op de website van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen (BBM).

Concert Brabant Jeugd Project Orkest en Regiofinale Prinses Christina Concours
Ook wordt op de Dag van de Toekomstmuziek het Brabantse muziektalent in de schijnwerpers gezet. Om 14.00 uur gaat de regiofinale van het Prinses Christina Concours van start. Bezoekers krijgen tijdens het congres de mogelijkheid om Brabantse toptalenten te horen spelen tijdens dit concours. De avond wordt ingevuld vanaf 19.00 uur door het Brabants Jeugd Project Orkest, waarin 85 talenten van muziekverenigingen uit heel Brabant samenspelen. Zij zorgen met een groots theaterconcert met solisten Rodin Rosendahl en Noelle Drost voor een spectaculaire afsluiting van deze bijzondere dag. 

Kaartverkoop en meer informatie over het gehele programma via www.brabantse-muziekbond.nl

CHV ACADEMY

Verlengde Noordkade 10-12
5462 EH Veghel
Tel: (0413) 78 2010
info@chvacademy.nl


CHV Academy, Circle of Talent
is een initiatief van
Phoenix Cultuur

Nieuwsbrief ontvangen?