Loading...

Nieuws

Nieuws / Nieuws

160 basisschoolkinderen uit Schijndel en Veghel zingen voor de Koningin!

  • CHV Academy

    Welkomstlied koningin Maxima maandag 10 september

Op maandag 10 september bracht Koningin Máxima een bezoek aan CHV Noordkade ter ere van het 100 jarig bestaan van de Noordkade en voor de officiële opening van Theater De Blauwe Kei. Ook alle kunstonderwijs activiteiten van Phoenix Cultuur en CHV Academy, Circle of Talent krijgen tijdens het bezoek haar aandacht.

Toen zij arriveerde op CHV Noordkade zong een groot CHV Academy kinderkoor, van maar liefst 160 kinderen van de basisscholen De Heijcant uit Schijndel en ’t Ven in Veghel, een mooi welkomstlied. Vervolgens kreeg de koningin een rondleiding door de werkplaatsen van Phoenix Cultuur waar cursisten en leerlingen les krijgen op het gebied van beeldende kunst, dans, theater en muziek.

Phoenix Cultuur is hét centrum voor kunstonderwijs in Meierijstad. CHV Academy, Circle of Talent is onderdeel van Phoenix Cultuur en een coöperatie van onderwijs, bedrijfsleven, gemeente Meierijstad en kunstonderwijs. In de Circle of Talent kunnen kinderen en jongeren zich ontwikkelen van Breedtekunst (primair en voortgezet onderwijs), via Talentklassen in de vrije tijd, naar Topkunst. Komend schooljaar krijgen, dankzij deze coöperatie, maar liefst 137 klassen verspreid over 34 scholen in heel Meierijstad wekelijks een kunstles van een CHV Academy docent.

Beeld: Wim Roefs

CHV ACADEMY

Verlengde Noordkade 10-12
5462 EH Veghel
Tel: (0413) 78 2010
info@chvacademy.nl


CHV Academy, Circle of Talent
is een initiatief van
Phoenix Cultuur

Nieuwsbrief ontvangen?